Rólam/

Ki vagyok én?

Üdvözöllek! ☺

Talán már találkoztunk az óráimon, de az is lehet, hogy még soha nem jártál nálam, csak fontolgatod a kezdést és kíváncsi vagy arra, ki is az, aki bevezetne a jóga világába. Nos, megpróbálom kielégíteni a kíváncsiságodat, és remélem, sikerül elnyernem a bizalmadat!

 

 

Ki vagyok?

Kosznovszki-Szalay Zizi (Zsuzsi) vagyok, jógaoktató.

A sport, a mozgás, az egészséges életmód mindig része volt az életemnek. Ötévesen szertornászként ismerkedtem meg a sport (akkor még versenysport) örömeivel és nehézségeivel.

Néhány év után ritmikus sportgimnasztikára váltottam (ami manapság ritmikus gimnasztikaként ismert), közben pedig kirándultam egy kicsit a műkorcsolyázás világába.

A versenyzés idővel abbamaradt, de a hobbisport továbbra is fontos szerepet töltött be a mindennapjaimban. Tanultam pici jazzbalettet, mert a táncot mindig imádtam, aztán pedig a munka mellett igyekeztem időt szakítani, ha másra nem, egy kis konditermi mozgásra, aerobikra, míg végül hosszú évek után kikötöttem a jógánál.

 

 

 

Miért éppen a jógát választottam?

Nevezhetném véletlennek is, de nem hiszek a véletlenekben. Egy nehezebb, stresszes időszakomban (újságíróként dolgoztam) nagy szükségét éreztem valamilyen megnyugtató, ugyanakkor feltöltő és erősítő mozgásnak, amit idő hiányában akár még otthon is könnyedén elvégezhetek.

Évekkel korábban édesanyámnak ajándékoztam néhány - akkor még nem annyira ismert – jógakazettát, amelyek sokáig ott pihentek a polcon.

Egy nehéz nap után aztán leporoltam őket, és kíváncsian elkezdtem lejátszani, majd elvégezni a gyakorlatokat. Annyira jólesett ez a fajta mozgás, hogy ezután minden napot jógagyakorlatokkal indítottam, és észrevettem, hogy nem csak fizikailag, hanem lelkileg is erősödöm, kiegyensúlyozottabbá válok.

Ettől kezdve már csak néhány hónap választott el attól, hogy 2006-ban a Testnevelési Egyetem Wellness Akadémiáján elvégezzem a rekreációs sportoktató szakot. Az pedig, hogy ezek után a jógát részesítem előnyben, már nem volt kérdés.

Az újságírás mellett kezdtem jógaoktatóként dolgozni, majd minél inkább megszerettem ezt a világot, annál inkább háttérbe szorult az írás, mígnem mára teljesen átadta a helyét az oktatásnak.

Ma, tudásom és tapasztalataim átadásával a jóga testet és lelket építő hatásának minél szélesebb körben való megismertetése és megszerettetése a célom.